6 augusti 2015

Astrid Lindgrens värld & Semestern överSedan i måndags är sambons semester över för denna gång. Då kom sommarvädret inte helt oväntat. Att det skulle dyka upp förr eller senare var ju självklart men att det skulle ta nästan hela sommaren trodde jag inte. De två första veckorna av vår ledighet tillsammans innebar mest arbete med att byta en delen av taket men sen har vi gjort en hel del kul grejer, både små som stora. Göteborgsbesök med Liseberg, Universeum och god mat på bland annat fantastiska restaurangen Ritz där min lillebror är boss i köket. Otroligt fin mat!! Bland det godaste jag någonsin ätit ska ni veta. Två dagar på Astrid Lindgrens Värld blev det tillsammans med Jespers bror med familj och det uppskattades av både barnen och oss vuxna! Blir en favorit i repris nästa år har vi bestämt.
 
Emellan våra små utflykter har vi njutit av att vara hemma och småfixat med lite av varje. Vi har ju alltid projekt i huset.
 
 
 
Bröderna Lejonhjärtas krypin var otroligt fint

Lilla Staden var full av små fina affärer som man gärna hade gått in i om man fått. Inte oväntat ville Alva gärna in i denna affären (mamman också)
 
 
Storfavoriten, i alla fall hos oss vuxna, blev utan tvekan Ronja Rövardotter! Jösses vilken cool borg och wow vad skådespelarna var duktiga! Mycket imponerande alltihop. Emil var också fantastiskt bra. Astrid Lindgrens värld är väl värt ett besök men två dagar tycker jag nog att man bör lägga där för att hinna se allt man vill. Önskar att alla barn fick möjlighet att åka dit, till sagornas värld, någon gång...
 
 

 
 
Något man inte bör missa heller är nåt helt annat än sagofigurer, det är att köpa choklad i chokladbutiken i Lilla Staden! Chokladdoppade mandlar med lakritspulver...och en god latte till det...Mums!!
 
 
Hoppas ni haft en trevlig och fin sommar trots att vädret inte riktigt varit vad man kanske hoppats på. Det regnade mycket på oss när vi var i Vimmerby men det gick minsann ändå :D
 

Trevlig kväll!

 

2 kommentarer :

 1. Fru_e.m.m.a26 augusti, 2015

  Här älskar hela familjen Astrid Lindgrens värld. Vi har varit där fyra gånger :-) Emil var en favorit hos oss och även Ronja. Skådespelarna är väldigt duktiga. Även vi var på Göteborgsbesök :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där är ju så underbart! Önskar att alla barn fick möjlighet att åka dit nån gång :)

   Radera

ஜ Tack för att du tittade in här & Välkommen tillbaka! ஜ