16 juni 2015

Recept delikatobollar

100 gram rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
2 msk starkt kaffe
25 g ljus choklad, smält
1,5 tsk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
100 g smält ljus choklad
Kokos
Ev pastafärg



Mixa havregrynen till ett mjöl. Smält 25 gram choklad. Vispa smör och florsocker till en slät smet. Tillsätt kaffe, vaniljsocker och kakao och rör om. Ställ kallt en liten stund. Rulla till chokladbollar i önskad storlek. Ställ kallt igen. Smält 100 gram choklad och häll upp kokosen på ett fat. Doppa först i chokladen och rulla sen i kokos. Om du vill färga kokosen har du kokosen i en påse, häller i något kryddmått färg och skakar om påsen till kokosen har önskad färg.  Bollarna förvaras svalt i en tät burk.



Receptet hittade jag HÄR

Foto: Johanna Andersson

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

ஜ Tack för att du tittade in här & Välkommen tillbaka! ஜ