8 april 2013

Förrådet & trappan

Ni som följer på Instagram vet ju redan hur långt vi kommit med våra projekt som just nu är förrådet och trappan men vill gärna lägga upp det här också. Det är kul att se förvandlingar!

Det började med ett enormt paket som levererades från Skånska Byggvaror och sedan har det rullat på rätt friskt! Han är väldigt bra på att jobba min sambo!
Såhär ser det ut just nu. Förrådet har ingen dörr eller fönster än, de har grundmålats idag, och förrådet är grundmålat. Det behöver bli varmare innan det täckmålas nämligen. Så det är en hel del jobb kvar med el som ska dras, hängrännor mm mm. Men snart har vi vårt efterlängtade förråd!

Och så till trappan. Trappan som fanns där när vi köpte huset var ett rent fuskbygge och livsfarlig rent ut sagt. Stegen var ytterst märkliga höjdmässigt och ja den var ju inte särskilt snygg heller för den delen. Brun var den dessutom så vi målade den vit bara för att det skulle vara uthärdligt att se på :) Entrétaket var inte heller särskilt vackert och så litet att det inte skyddade mot minsta regndroppe, snarare tvärtom då den droppade förskräckligt.

Före

Gamla trappan är väck och så även entrétaket. Nytt och supersnyggt tak med spotlights infällda är beställt och levereras om några veckor. Spännande!

Och så här såg den ut igår! Räfflad trall uppe på trappan (tyvärr fanns inte räfflat till trappstegen) och trappstegen ska oljas så de blir i samma färg som uppe på trappan. Resten av trappan är grundmålad och ska bli vit. Några snygga detaljer tillkommer.

Blir toppen detta! Sambon är själv väldigt nöjd över sin allra första trappa (ja han har aldrig byggt någon tidigare alltså) och det är verkligen jag också. Min sambo är grymt duktig!

En målare kom också häromdagen och går allt som planerat är vårt pistagegröna kråkslott ett vackert litet sandfärgat slott i slutet på maj, lagom till Alvas födelsedag förste juni. Underbart!

6 kommentarer :

 1. Blir riktigt avis på så mycket ni får gjort nu! Ska dom måla eller putsa huset?
  Nu börjar jag bli nyfiken på när ni köpte huset så mycket Som ni redan hunnit göra:) Våran fika:) Jag läser sista veckan med sista kursen så från och med nästa vecka är jag tillgänglig 24/24 :) Hade varit roligt om vi hade kunnat träffas med Valter och Alva! Visst var Alva född 2011? Då skiljer det ju bara 4 månader på dom:) Hoppas du känner dig bättre ikväll! Kram V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe ja vi har gjort mycket på ganska kort tid. Vi köpte det sommaren 2010 och då var det i urdåligt skick så vi blåste hela huset och renoverade som dårar i fyra månader sen flyttade vi in. Då var kök, vardagsrum, ett sovrum, hall och ett nytt badrum var gjort på ovanvåningen samt en hel del annat. Sedan har vi gjort allt efterhand så det som återstår som måste göras längre fram är nytt tak och nya takkupor samt fixa skorstenen. Annars är vi "färdiga" förutom allt vi vill göra för att få det ännu finare :)

   Huset behöver bara målas nu så det har bara bättrats på med putsen. Putsa om dröjer nog en hel del år innan det behövs tack och lov.

   Ja Alva föddes 1:e juni! Hade varit jättekul att träffas och så kunde barnen busa runt. Jag har ju några lediga dagar efter jourpass så det hade ju varit perfekt att ses mitt i veckan. Dock har jag ingen bil de dagarna!

   Kram

   Radera
 2. Superfin, duktig han är kram Diana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja han är fantastisk min fine gubbe :) Kram

   Radera
 3. Verkligen jätte fint och tänk så härligt att sitta där på trappen i solen med en kaffe kopp i handen. Jag blir nästan avis :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är en perfekt "morgonkaffe"-trappa :)

   Radera

ஜ Tack för att du tittade in här & Välkommen tillbaka! ஜ