14 november 2012

Tänder i mängder, sova i vagn & vanlig kost igen

 Hej svejs!

Vi är inte så lite förvånade ska ni veta. Alva sov minsann i vagnen på förskolan idag!! Ja alltså det tog ju sin lilla tid och de behövde spänna fast henne i vagnen samt sjunga "Lilla snigel" ungefär 70 ggr innan hon kom till ro men ändå!! Hon sov inte så länge men det är ju som ni vet inte hennes grej heller så vi är nöjda med det faktum att hon faktiskt somnade och sedan vaknade med ett gott humör. Hon har varit allt annat än glad på nätterna och kvällarna nu ett tag. I helgen hade hon ju feber och näsan rinner rätt friskt men av någon anledning, som vi inte förstått, har hon varit helt hysterisk, inte vetat var hon ska bli av riktigt, vrålat och gråtit länge och väl innan hon till slut somnat och sovit uselt. Igår började vi med vanlig välling igen och hon hade nog gräsligt ont i magen verkade det som men det kändes ändå inte riktigt som att det var hela problemet. Idag fick vi klarhet i det hela (tror jag,  inget är helt solklart vad gäller Alva Ellen =D)...inte en, inte två utan fem tänder minst är på gång! Hon har ju bara fått sju små bissingar hittills och vi har undrat när resten ska visa sig och nu tänkte de alltså krypa fram alla samtidigt! Inte sjyst tycker jag för fy tusan så ont det måste göra när så många kommer på en gång! Fyra kindtänder samtidigt är nog inte att leka med. Stackaren så ont hon måste haft och vi har inte fattat förrän nu. När jag kände efter häromdagen var där inga kännbara tänder i alla fall. Usch så dum jag känner mig som inte kopplade det liksom... Bra i alla fall att det kommer lite fler tänder att tugga med nu när hon äter som en häst på förskolan. Idag hade hon dock "bara" ätit en normalportion istället för de två-tre hon annars slänger i sig utan några som helst problem. =D

Ja igår pratade jag alltså både med dietisten och med doktorn och nu är det dags att återgå till vanlig kost igen då mjölkfritt inte haft någon som helst gynnsam effekt, snarare tvärtom vad gäller hennes mage. Om vi inte märker nån bättring på sömnen inom en vecka så ska vi hämta ut ett läkemedel (en gammal allergimedicin som har lugnande verkan) och testa om hon somnar/sover bättre då. Jag hoppas verkligen det inte behövs nåt läkemedel utan att hon återgår till den hyfsade sömnen hon hade för några veckor sedan. Men vi får se! Håll en tumme att hon sover bättre framöver!

Kramsikram

/Eva ღ ♪♫

4 kommentarer :

 1. Vad skönt att hon kunde somna på dagis även om det tog sin tid :)

  Ush ja de där tänderna är hemska när de ska fram. Emma håller nog på att få tand 13 nu, har ännu inte fått kolla i munnen och se om den tittat fram eller ej :)

  SvaraRadera
 2. Ja det är super roligt att hitta något som är kul, kommer bli kul när jag börjar ha produktvisningar hemma hos folk och får prata om dessa underbara Aloe Vera produkter :)

  Nej det blir inte hos polisen utan behövde ett utdrag ur belastningsregistret för att få göra praktik på ett dagis :) Men det ska också bli kul :)

  Ush ja, det är verkligen jobbit när de inte får sova som de vill osv. Hoppas det går över så hon får sova snart :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jaha, haha jag trodde du skulle bli polis eller nåt ;) Vad roligt att du hittat praktikplats i alla fall!

  Tack och lycka till med Aloe Vera-visningarna

  Kram

  SvaraRadera
 4. Helt otroligt att den lilla loppan somnade till slut om än bara för en kort stund, skönt! Ni ska se att hon somnar nästa gång också då. Vi hoppas att Alva ska få god nattsömn också. Det kan säkert vara en bra idé att testa den där lugnande allergimedicinen och se vad den har för effekt. Hur som helst, lycka till kära vänner!

  SvaraRadera

ஜ Tack för att du tittade in här & Välkommen tillbaka! ஜ