13 september 2012

Dagens besök på barnkliniken & Internationella Chokladdagen

 Hejsan svejsan!

Visste ni att det är Internationella Chokladdagen idag??? Det är en STOR dag i en, som jag, chokladälskares liv men av nån anledning har det bara slunkit ner en minimal mängd choklad i min mage idag. Det är ju för dåligt. Så imorgon ska jag fira denna dag i efterskott och äta massor tänkte jag! Har ni firat med choklad idag?? Jag ser verkligen fram emot morgondagen =)


 
 
Ingen bild på nåt härligt chokladigt får ni se idag utan istället en bild på Alvas lilla pricktestade underarm. Imorse var vi på barnkliniken och fick träffat en doktor Lilia som vi hoppades skulle kunna hjälpa oss med sömnproblemen vi har. Alva skötte sig helt exemplariskt och lät doktorn både klämma på magen, titta i öronen och i munnen utan tjut eller skrik. Hon öppnade t o m munnen precis som vi övat på här hemma inför tandläkarbesöket  vilket imponerade doktorn väldigt mycket. Tydligen brukar barn i Alvas ålder skrika när hon ska kika på dom men Alva tyckte allt var så spännande så och lät sig undersökas med lite frågande men lugn blick. Ja vi blev ju naturligtvis vansinnigt stolta över att ha en imponerande dotter =) Vad sades och gjordes nu då? Vi fick svara på många frågor och beskriva situationen en bra stund (medan Alva roade sig med att lämna sina skor och en massa klossar till dr Lilia som hade fullt sjå med att lyssna samtidigt) och sedan undersöktes Alva.  Fanns inga som helst tecken på att nåt skulle vara fel med henne vilket ju såklart lugnade våra oroliga föräldrarsjälar. Allergi trodde de inte så mycket på men pricktest gjordes likväl. Det testades mot födoämnen och katt eftersom andra allergier kommer i senare barnaår. Pricktestet var helt anmärkningsfritt och på ett vis blev vi nog lite besvikna över det eftersom vi annars ju fått ett snabbt svar och snabb hjälp på problemet. Men nu i efterhand är det klart skönt att hon inte är allergisk (nu är testet inte helt tillförlitligt dock) för jag vill gärna att hon ska slippa det där. Mycket råd vi fick har vi hört tidigare ett antal gånger och hjälper oss inte men en del saker ska vi i alla fall ge en chans.
 
En liten plan gjordes ändå och den innebär på ett ungefär:
 
- sluta med fullkornsgröt/välling på kvällen
- ge Alva mer mat innan läggdags (hur tusan vi nu ska kunna få i henne mer)
- lägga henne senare typ 21-22  (vilket vi inte kan göra eftersom det skulle vara omänskligt långa dagar för lilla Alvis)
- föra matdagbok i två dagar sedan besöka en dietist (tisdag är inbokat till det)
- om inte sömnen blivit bättre efter detta så ska mjölkfri kost köras i 2-3 veckor
- om mjölkfritt inte hjälper kan Alva få ett gammal allergiläkemedel (som inte används till allergier utan för att det gör en sömnig och man sover lite mer).
 
Ja så ser planen ut och vi tänker följa de punkter vi tycker är rimliga helt enkelt. Att hitta gröt- och vällingprodukter utan minsta fullkorn i för en ett-åring visade sig vara helt omöjligt så vi fick köpa majsvälling från 6 månader och gröt från 8 månader. Jag tror knappast vällingen mättar lika bra som fullkorns så det går liksom inte ihop med det där att ge Alva mer mat innan läggdags. Vi får kanske trycka i henne en portion gröt precis innan också eller nåt. Matdagbok ska vi börja med imorgon och på tisdag blir det alltså besök hos dietisten.
 
Det är väldigt skönt att vi vet att vår älskade Alva är frisk och nu ser vi framåt och försöker vara positiva. Det lär helt enkelt dröja ett bra tag till innan vi får sovande nätter men har vi klarat det hittills så ska det nog gå ett tag till! Annat lät det ju igår som ni märkte men det går ju upp och ner med humör och ork. Nu är vi i alla fall inte ensamma utan får god hjälp av andra icke-slutkörda hjärnor som kan tänka åt oss =) Logiskt tänkande är ju inte direkt nåt som fungerar i sömndimman.
 
Tack för era tummar som ni hållít för oss!
 
Kram på er!
 1 kommentar :

  1. Jag ärar chokladen så mycket så att jag firar den varje dag som jag skrev på fb :)

    Gud vad skönt ändå att det inte var något allvarligt. Det kan inte bara vara en "fas" då, inget som pratades om? Jag förstår att det är tufft för er, men hoppas något hjälper!!

    kraam

    SvaraRadera

ஜ Tack för att du tittade in här & Välkommen tillbaka! ஜ