18 augusti 2012

Tvättdag & Alvas färdigheter

Då var det lördag och den innebär bl a tvätt-dags för mig. Jag har åtagit mig att sköta tvätten i detta hushåll då sambon är litegrann färgblind, så det kunde ju sluta lite hur som helst, men fr a för att jag faktiskt gillar
att tvätta! Det är en härlig känsla att rengöra saker och ting tycker jag =) Själen får sig en dos terapi av det liksom. IKEA-kassarna är givna medhjälpare i tvättproceduren upp och ner för trapporna i huset och jag är väl knappast ensam om detta användningsområde. Här får ni en sån där helt onödig bild på mig och tvättkassarna. Nåt måste ni ju titta på!


I afton styr vi Volvon mot Östra Ljungby för kalasande då lilla svärmors man Kjell fyllde år igår. Vi får se om Alvisen kan tänka sig visa upp alla sina nya färdigheter och sitt utvidgade ordförråd då. Hon tycker det är galet roligt att hålla för ögonen och sen ta bort dom och säga "tittuuu", peka på sin egen näsa och säga "nääätaaa", hon härmar pappan när han tar vax i håret genom att kladda ner fingrarna med t ex vatten eller sand, gnida händerna mot varandra och sedan fixa frisyren med detta, stå i kundvagnen längst fram och domedera samt på ett bestämt men obegripligt sätt säga till resterande handlare i butiken hur de ska bete sig (om man stannar vagnen för en sekund blir hon superförbaskad) och "pappen" är tydligen katten Ellie. Ja ni förstår ju att vår dotter är oerhört begåvad och har ett humör och en envishet som vi just nu skrattar åt men som väl inom kort får oss att slita håret i tussar =)

Nähä nu ska strykbrädan få sig en omgång. Trevlig lördag på er!

Kram
/Eva ღ ♪♫

4 kommentarer :

 1. sv: hahah ja det är ju det ;)
  Älskar alvin och gänget filmerna, men 3:an va sisådär... jasså du längtar efter den du =)

  tack desamma vännen, jag hoppas att du får en helt fantastisk helg !
  kram

  SvaraRadera
 2. Nystädat och tvättat här också, härlig känsla!
  Ha en fin lördag :-)

  SvaraRadera
 3. Härligt att få fint och rent... jag har haft en djävulsk vecka och luften har gått ur mig helt och ingen ork... så det blir att vila idag och så ta nya tag i morgon!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vad bra, nu fick jag ett till argument för att slippa tvätta. Lite färgblind är jag nog om jag känner efter. Å andra sidan lagar jag maten, det är lite terapi för mig...

  sv: jo, lite vansinnig är man nog om man provar detox. Men nu är det lyckligtvis över :)

  SvaraRadera

ஜ Tack för att du tittade in här & Välkommen tillbaka! ஜ